02 sensors

RuskiRacer

Sergeant
Jul 17, 2019
348
123
0
Ride
2009 e93 335i
I'll murder this car if thats the case. She starts up first crank like a champ now though then runs little funky for a bit then mellows out on gonna swap connections and see what happens. Afrs get stuck at 20. Hopefully that's it. I don't think my exhaust Manifold gaskets are bad or leaking one, tuner suggested that could be a an issue but I feel like I put this Manifold on tighter than my last one. Because when I pulled this Manifold off my last motor I noticed I lost that one bolt that is super hard to tighten on the doc race manifolds with no noticeable affects.
 

DCook

Sergeant
May 25, 2018
260
125
0
Ride
08 BMW e92
On my doc manifold when i had it, i didn't do any of the stupid hard ones, and reused old crush donuts and never had any leaks. Usually dont leak. That's my guess is wrong plugs. They start good then act funky.
 
  • Like
Reactions: RuskiRacer

RuskiRacer

Sergeant
Jul 17, 2019
348
123
0
Ride
2009 e93 335i
Yeah I did reuse some old ones that seemed to fit better as well, thats also my geuss , im gonna pull plugs check if there wet by any chance , gap them to .020 since I just put them in to see if she would work and go from there. Feels good to finally have the manual swap off jackstands lol
 

RuskiRacer

Sergeant
Jul 17, 2019
348
123
0
Ride
2009 e93 335i
Gapped my plugs to .020, swapped 02 connections. Hop in the car to start it nothing. Car started like a champ yesterday. Could my starter have died overnight ? I'm gonna check grounds and fuses as well . Any other ideas? I hold clutch down press start button and I just hear clicks , all accessories work fine I don't belive its the battery just replaced it and coded it. My mhd wifi flasher still won't work not sure what happened with that because I just used it to code my battery the week prior.
 

DCook

Sergeant
May 25, 2018
260
125
0
Ride
08 BMW e92
Sure sounds like a starter issue. I've killed a starter and all they do is click. Pull the intake and try jumping the starter wire before removing to confirm. Just like everything else on these, theyre very temperamental lol
 

RuskiRacer

Sergeant
Jul 17, 2019
348
123
0
Ride
2009 e93 335i
My uncle called me the day it happened and he told me to replace the negative terminal cable on the battery and after I did that she fired right up. Not sure how that can go bad overnight but I'm not gonna try putting my old one back on lol.
 
  • Like
Reactions: aus335iguy

dmacc

Lurker
Dec 1, 2020
10
1
0
My uncle called me the day it happened and he told me to replace the negative terminal cable on the battery and after I did that she fired right up. Not sure how that can go bad overnight but I'm not gonna try putting my old one back on lol.
Was water getting into that spot? I've seen it happen a lot on e9x chassis. Water ends up pooling by the battery terminals.
 

RuskiRacer

Sergeant
Jul 17, 2019
348
123
0
Ride
2009 e93 335i
Was driving my car around for a few days no real issues. Put some control arms last night on and went to get it aligned today. After I picked it up from the alignment shop I have this code and cannot clear it bank 1 afr is stuck from around 15.5-16.1 no matter if its coasting or wot. This is why I hate having other people work on my car without me being there. Should I just get some new 02 sensors from fcp and ship the old ones back?
 

Attachments

  • Screenshot_20210119-140913_JB4 Mobile.jpg
    Screenshot_20210119-140913_JB4 Mobile.jpg
    71.8 KB · Views: 1

DCook

Sergeant
May 25, 2018
260
125
0
Ride
08 BMW e92
Local parts store sells some. Id just return to fcp and use the local stores who carry in stock, then if theres any issues there's no wait on shipping.
 
  • Like
Reactions: RuskiRacer

RuskiRacer

Sergeant
Jul 17, 2019
348
123
0
Ride
2009 e93 335i
Yeah that's a good point. I'm not sure what the shop did besides alignment but thats all I asked them to do. Bank 1 always read perfect with the new 02s And was reading good before I took it to the shop there such a pain in the ass to deal with id rather get a new 02 toss it in and see if I'm back in business.
 

RuskiRacer

Sergeant
Jul 17, 2019
348
123
0
Ride
2009 e93 335i
It was more fuel than anything cylinder 3 may have had a little oil on from a spill. The car was running insanely rich from when I couldn't get the msd80 to communicate till when I finally decided to pull plugs. I checked them the other day and everything was dry .