Why is inpa impossible?

K_Troopa

Lurker
Jul 11, 2018
16
6
0
Ride
2008 535xi
Ok so I've spent my entire weekend trying to get inpa to work so I can code new injectors. I have gotten to the point where I have an xp VM that has the alt-f4 option for injector coding, but if I select it I get error 100. Win 10 inpa has no alt f4 option.

How do I diagnose what I need to do to solve the error 100? I feel like I've watched every youtube video and read every thread regarding injector coding. What do I do? Is there an alternative to inpa coding because I've had it with that program.
 

K_Troopa

Lurker
Jul 11, 2018
16
6
0
Ride
2008 535xi
I solved it. Here is the solution:

1. Deplete garage of beer and pour way too much whiskey.
2. Get pissed off and start listening to Static X.
3. Try installing the bimmergeeks download and give it one more try. "ONE MORE TIME AND TRULY FOR THE LAST TIME"
4. Remember to breath when it actually works.
 
  • Funny
Reactions: Torgus

NoGuru

Lieutenant
Jan 9, 2018
962
404
0
Just North of Detroit
Ride
BMW 335is
I solved it. Here is the solution:

1. Deplete garage of beer and pour way too much whiskey.
2. Get pissed off and start listening to Static X.
3. Try installing the bimmergeeks download and give it one more try. "ONE MORE TIME AND TRULY FOR THE LAST TIME"
4. Remember to breath when it actually works.
LOL, yeah it can be a pain at times. Glad you got it though.
I think you could use Protool to code them too but now that it's done, who cares.
 

SlowE93

Lieutenant
Jul 2, 2017
726
271
0
Ride
E93
I solved it. Here is the solution:

1. Deplete garage of beer and pour way too much whiskey.
2. Get pissed off and start listening to Static X.
3. Try installing the bimmergeeks download and give it one more try. "ONE MORE TIME AND TRULY FOR THE LAST TIME"
4. Remember to breath when it actually works.
I get that error also, but it works to code injectors.
I suppose 50% of INPA works for me, the rest is errors. A guy on here years ago installed it for me remotely. For some reason he couldnt get it to fully function :(
 

turbohugh

Private
Nov 13, 2018
28
3
0
Ride
E92 335
you need to use the coding tool to update the sp_datem and the proper ini files