HELP Injector Coding

Oct 27, 2016
412
261
25
30
Having some weird issues that I honestly can't figure out. Here are the details:

07 335i Was Kline MSD80, when that DME fried I got a new MSD81 from the dealer.

Coded the DME, and the injectors without issues. Ran that for about 2 years until my motor blew.

Everything is back together, car has been running without any codes, lights or issues. JB4 and MHD Flash for Single turbo.
I take it to my BMW Tech who normally does my coding. He connects the ISTA program and it comes up with weird things...

Shows my car is a 528i E39 model with M52 motor which is obviously not possible.

Unplugged the Jb4, Flashed back to stock using MHD app. Still comes up with the same results E39 528i...
Any ideas?
 

Attachments

  • 25358191_10155954540374911_2157602619129124457_o.jpg
    25358191_10155954540374911_2157602619129124457_o.jpg
    304.5 KB · Views: 326

Erichale77

Lieutenant
Nov 14, 2016
827
446
30
Clearwater, FL
Ride
07 E92 coupe
You said you coded the new DME when you swapped out the MSD80. Maybe the DME's coding got scrambled somehow and now reads as a completely different model. I'm sure you just can't unplug a MSD80 and plug in a MSD81 in its place without coding it right? Or am i wrong about this?
 

topher335

Lurker
Jul 6, 2017
24
9
0
Ride
E92 335i
The really weird thing is it pulls up the model from the VIN and your VIN is pulling up as E90 335i in realoem. Is the VIN in the picture your correct VIN #?
 
Oct 27, 2016
412
261
25
30
You said you coded the new DME when you swapped out the MSD80. Maybe the DME's coding got scrambled somehow and now reads as a completely different model. I'm sure you just can't unplug a MSD80 and plug in a MSD81 in its place without coding it right? Or am i wrong about this?

The MSD81 is coded, ive been using it for couple years.
 

Bmwfixerguy1

Lieutenant
Jun 5, 2017
873
288
0
Ride
07 335i MT
Something in the vehicle order changed. Tried to do a complete encoding and see if it pulls redundant info from another module.
 

Bmwfixerguy1

Lieutenant
Jun 5, 2017
873
288
0
Ride
07 335i MT
Have the guy ask PUMA for the original VO and reprogram the DME and then encode it. Should work fine then and re flash it with whatever file you are using after that. Hope that helps
I second that.. they can irap the car for him if they have trouble
 
  • Informative
Reactions: doublespaces