Lots of timing corrections and low torque for Stage 2+

RabbitOLychee

Specialist
May 23, 2022
56
2
0
Hey SpoolTeam!

Back with another issue that I can't solve myself..

Find this one a bit interesting as I am currently running stage 2+ on 93 octane and for the past 3 weeks, I've been having a bad experience by the low torque for the tune that I have on it and the odd timing corrections for 2nd gear.

Another thing to note is that the STFT's don't look good, I don't understand them but from what I have read up, they shouldn't be that high in the negatives.

If someone would mind to have a quick squiz at my log that I did from 2nd to 3rd, to see what the issue is or might be, that would be awesome!!

Thanks :)

- Log - https://datazap.me/u/rabbitolychee/...3-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15-19-20-21-22-23-24

Recently had

- Full set of 1 Step colder plugs installed (Gapped to 0.022)
- Full set of delphi coil packs
- Full oil change
 

carabuser

Lieutenant
Oct 2, 2019
624
1
491
0
UK
Ride
Z4 35i & 335i
Boost looks lazy to me, way too slow spooling for stock turbos but seems to hold OK up top. Check the vacuum lines, boost solenoids etc.

The tune is also pretty crappy. You are going way over boost target but getting no throttle closure to catch it. The boost target peaking at 5500 is a bit odd. Try a different OTS map, V10 isn't perfect but I think the big problems were fixed.

You probably need a new LPFP. It's struggling in that log.

Make sure to log WGDC.
 

RabbitOLychee

Specialist
May 23, 2022
56
2
0
Boost looks lazy to me, way too slow spooling for stock turbos but seems to hold OK up top. Check the vacuum lines, boost solenoids etc.

The tune is also pretty crappy. You are going way over boost target but getting no throttle closure to catch it. The boost target peaking at 5500 is a bit odd. Try a different OTS map, V10 isn't perfect but I think the big problems were fixed.

You probably need a new LPFP. It's struggling in that log.

Make sure to log WGDC.
Hey Cara,

Thanks for the feedback on the log. I'll make sure to get a log with WGDC tomorrow asap!

Yeah, I'm pretty much set on getting a new LPFP as it does look like it is struggling and when MHD fails to write a tune, the LPFP starts up and it does make a odd sound, it sounds like it struggles which is interesting as well.

Thanks again! I'll head out now and check the vacuum lines etc! :)